5 tipp a mindennapi boldogsághoz!

Nem dobálózok most az elcsépelt "légy önmagad!" "légy egyedi!" stílusú közhelyekkel, de túl nagy meglepetés sem fog érni. Pont az lesz a cikk ereje, hogy pofon egyszerű dolgokat rögzít és szed össze, annak érdekében, hogy még világosabban lássuk, mi az amiben változtatnunk kell, hogy valóban teljes életet élhessünk!

5. Kell egy kis áramszünet! - avagy ne légy túl szigorú önmagadhoz!

Nem voltál a héten csak kétszer edzeni? Nem tettél bele mindent a soron következő projektbe? Nem végződött elsöprő sikerrel a hétvégi shoping-túr? Na és? Emberek vagyunk, nem robotok, nem mehet mindig minden flottul, az már nem is lenne muris! Nyugodtan csússzon le az a csoki, ne érezd mindenképp bűnösnek magad az összes apró "hibád" után. Minél kevesebbet okolod magad, annál nagyobb életörömmel és önbizalommal vágsz bele a következő feladatba! Jut eszembe életöröm; ismered azt a sokat hangoztatott idézetet; hogy "ha minden szabályt betartasz, minden jóból kimaradsz"?. 

4. Pápá biztonság!

Mondj búcsút a komfortzónád határainak, és ne érdekeljen, hogy "ilyet te nem szoktál" meg hogy 'ez nem te vagy!". Elsőre ítélkezz senki és semmi fölött, elég nagy butaság, már csak azért is mert kismillió izgalmas élménytől fosztod meg magad, ha elsőkézből rávágod valamire, hogy neked az nem megy, vagy csak szimplán félsz tőle és inkább bele sem kezdesz. Ahhoz, hogy meglegyen a kellő önbizalmad, muszáj néha olyan helyzetbe hoznod magad, ahol nem mozogsz teljesen komfortosan. Ezekből tanulsz, ebből merítesz önigazolást és ettől leszel ragyogóan magabiztos, ami a boldogság egy lényeges alappillére.

 

 

3.Mozgásban az erő!

Ne pazarolj értékes napokat lustálkodásra, önmarcangolásra, vagy más egyéb tökéletesen haszontalan dologra. (Kivéve a mindenkinek járó szabadnapokat :D ) Igyekezz tartalmasan tölteni napjaid, és ne ragaszkodj folyton a berögzött heti rutinhoz inkább legyél kicsit lazább és főként spontán! Sportolj sokat, mert lehet már milliószor hallottad, de bizony van is némi alapja annak, hogy aki rendszeresen mozog, az bizony sokkal vidámabb mint lustább társaik. Egy jó edzés csodákra képes, és most nem elsősorban a látványos hatásokról beszélek, hanem azzal, amit a lelkeddel tud tenni, ha megfelelő erőbedobással végzed. Szóval tartalmas időtöltés és sport!

2. Ami a szíveden...

Az ne maradjon is ott! Sose feküdj le haraggal, mert az megbosszulja magát. Nem tesz jót sem a mentális sem a fizikális állapotodnak sem, ha magadban tartod azt ami fáj. Tanuld meg kimondani a fájdalmas dolgokat is a jó kommunikáció minden kapcsolat alapja, ha ez hiányzik és ebben te is hibás vagy akkor nincs mit felróni partnerednek, barátaindk, munkatársaidnak, bárkinek is. Mondd meg azt is ha valamivel nem értesz egyet, vagy ha csak szimplán felhúztak. Minél nyíltabban lépsz fel annál nagyobb megbecsülést vívsz ki magadnak, hisz mindenki felnéz egy olyan emberre, aki felvállalja véleményét nem törődve másokkal.

1. Nagy az Isten állatkertje.... 

De te legyél annyira okos, hogy ne törődj azokkal az emberekkel akik leszívnak téged vagy szimplán csak nem érdemlik meg a figyelmed. Épp elég ha azoknak a véleményére adsz, akikben megbízol, akiket szeretsz. Nem vagy köteles, sőt nem is kell mindenkinek megfelelned, épp ezért nyugodtan csukd be a füled a negatív emberek beszédére, vagy az okoskodó kollégák megjegyzéseire. Ne törődj azzal, kinek mi a véleménye rólad, tanuld meg, hogy ha mindenki szeretne akkor réges-rég rossz úton járnál, szóval örülj neki, hogy nem ez a helyzet és szelektálj csak szíved joga szerint, ki érdemli meg a figyelmed.

+ 1: és persze ne engedd, hogy az apró butaságok fosszanak meg téged a boldogságtól! :)

Címkék: Motiváló