Éljen Advent 1. vasárnapja! - Hivatalosan is megkezdődik az év leggyönyörűbb időszaka

Mit is jelent a szó; Advent? És most nem a wikipédiás magyarázatra, vagy a szó eredeti jelentésére gondolok, (nem mintha ez a rész nem lenne fontos és helytálló ez idő tájt),mégsem ez a leginkább érdekes most. Várakozás, készülődés. Igen, ez is egy része, egy nagy része, ám mégis kicsit másról van itt szó.


Advent egyenlő december, a december pedig egyenlő a szeretet, az odafigyelés, a jelentőségteljes apróságok, a megbocsájtás, az emberség hónapjával is. Igen, tudom, nem csak egy hónapig kéne, hogy tartson, de sajnos csak egy olyan hónap van, amikor erre a legnagyobb az esély. Mert hát gondoljunk bele, ilyenkor legszkeptikusabbak is elkezdenek hinni a csodákban, mosolyra húzzák szájukat a szép téli táj láttán, vagy épp törölgetik szemük sarkát, ha egy őszintén nevető kisgyermek arcával találják magukat szemben. Persze, lehet onnan nézni a dolgot, hogy ez miért nincs így minden hónapban, de én mégis egy másik szemszögből közelítem meg a dolgot, még pedig onnan, hogy MOST van! Most kicsit igazibb, szebb, jobb élet következik majd be. Figyelj a jelekre, az apróságok fontosságára, és meglátod milyen szép is ez. Most mondhatnám, hogy januártól pedig ugyanígy non-stop, de nem lenne túl reális elvárás, a nagy rohanás, a sok keserűség, a hétköznapi bajok mezején erről papolni. (Persze ezzel szemben jó lenne törekedni rá!) De ilyenkor decemberben, mintha maga az élet is kicsit arra hajazna, hogy még jobban szeressünk élni, mintha maga az élet is ünnepelne.

Nyissuk ki a szívünket, figyeljünk oda egymásra és költőien szólva; "Tegyünk csodát!" Lehet ezt egy kedves bókkal, egy szelet csokival, egy nagy öleléssel, egy kedves közös dallal vagy egy régi emlék felidézésével. Annyi módon lehet szeretni. Nem kell folyton filózni, hogy melyik a leghatékonyabb, csak gondolkodás nélkül adni és nem várni el cserébe semmit. Erről is szól kicsit a december, a várakozás, készülődés, süti sütés, és a karácsonyfadíszek beszerzése mellett. Kívánom, hogy minél többen érezzük át ugyanezt és mosolyogva, nem rohanva, hanem megélve minden egyes percét, vidáman töltsük el ezt a legigazabb és legszebb hónapot!