Adventi időszakra szánt ötletek

Bár még előttünk áll másfél hosszú hét advent első vasárnapjáig, de valójában, mint minden évben ez is hamar el fog telni, így jó, ha már időben felvértezzük magunkat tervekkel az ünnepi időszakot illetően. A várakozás időszaka lehetőséget biztosít arra, hogy ne csak a karácsonyra várjunk és készüljünk lelkesen, hanem jobban odafigyeljünk egymásra, és, hogy minél több időt együtt tölthessünk szeretteinkkel. Íme hát pár egyszerű ötlet, ami akár örök emlékek forrása is lehet a küszöbön kopogtató december idején.

Készítsünk "hetirendet"!

Szokták mondani, hogy a kisbabák életében mekkora szerepet játszik a jó napirend, szerintem ez nem csak náluk van így. Nekünk, felnőtteknek is szükségünk van egy jól bevált rendszerre a mindennapokban. Vegyünk most egy átlagos hetet, tele munkával, rohanással, rutinszerűen ismétlődő dolgokkal. Iktassunk be egy olyan napot, amit csak és kizárólag egy hozzánk közel állóval töltünk. Jöhetnek az anya-lánya programok, a tesós filmnézések, a legjobb barátnős napok, ami csak belefér! Figyeljünk arra, ezen az egy napon minden stresszforrást iktassunk ki életünkből és csak és kizárólag a mának és a hozzánk kedves személynek éljünk.

Alkossunk egyedi adventi koszorút!

Sokan boltban megvásárolt adventi koszorúval díszítik otthonukat, és nincs is ezzel semmi gond, a nagy rohanásban valóban nehéz időt szakítani egy igazi, szép koszorú elkészítésére, a boltban pedig már egész jó áron hozzájuthatunk szép darabokhoz, de jobban belegondolva ez is lehet egy közös családi program, mely segítségével tartalmas időt tölthetünk szeretteinkkel. Én arra buzdítok mindenkit, hogy ragadjunk barkács szerszámokat, szerezzen be minden szükséges eszközt és vágjon bele saját kezűleg az ő személyre szabott egyedien ünnepi koszorújának elkészítésébe!

Süssünk, süssünk, süssünk!

Itt az ideje kipróbálni az újonnan összegyűjtögetett recepteket. Ha már megvan az a top 3 fajta édesség, amit az ünnepi asztalra szánunk, akkor jó lesz még időben kipróbálni, hogy valóban beválik-e vagy igényel egy kis gyakorlást a dolog. Ezt aztán végezhetjük együtt barátainkkal, gyerekeinkkel, összekötve a kellemest a hasznossal!

Filmezésre fel!

Nyilván jobb lenne odakint szánkózni, meg hógolyózni, de ahhoz sajnos rajtunk kívül eső körülmények is szükségesek, mint mondjuk a hó. :) Ám a jókedvhez semmi másra nincsen szükség, mint mondjuk pár jól összeválogatott filmre, ami jelen esetben stílusosan legyen valami klasszikus karácsonyi vígjáték, hogy ezzel még inkább megalapozhassuk hangulatunkat. Aztán jöhet a pattogatott kukorica meg a forrócsoki és egy jó meleg takaró. 

Korizni jó!

És nem csak a kicsiknek! Egy tökéletes családi program lehet, nézni, hogy bénázik apu, hogy nevet rajta anyu és, hogy milyen ügyesen száguldozik körülöttünk a család legkisebb tagja! A mozgás igen fontos tényező, főleg így a nagy decemberi jobbnál jobb kajaáradat elleni harcot tekintve. :) Szóval elő a régi jégkorcsolyákkal és irány a műjégpálya!

Kezdődhet az ajándékhajsza!

Bizony, megint ott állunk majd pár nappal karácsony előtt üres kézzel, ötletek nélkül, ha nem kezdünk el időben a megfelelő meglepetések után nézni. Természetesen ez közel sem a lényeg, sőt mi több személy szerint mindenkit egy saját készítésű csekélység elkészítésére buzdítanék, mert ennek van a legnagyobb értéke. Ám ahhoz, hogy mindenki számára a legtökéletesebb apróság kerüljön a fa alá, bizony el kell kezdenünk gondolkodni már december elején. Szóval izzítsuk be barátaink és vágjunk együtt bele akár a barkácsolásba, akár a nagy bevásárlásba, hiszen ez is remek alkalom, hogy tartalmasan eltölthessük együtt az időt.

Adventi vásárlátogatás

Az év legszebb időszakának reprezentálásaként Magyarországon is rengeteg szebbnél szebb adventi vásár közül válogathatunk. Ajánlom mindenki figyelmébe ezeket, hiszen akár Pesten, akár Debrecenben és még sok más helyen gyönyörű dolgokat szerezhetünk be és mindenek felett felejthetetlen élményekkel gazdagodhatunk az élmény által. 

Mindenkinek áldott, békés adventi időszakot, erőt és egészséget kívánok az ünnep minden egyes apró csodájának megéléséhez! 

 

Címkék: Aktuális