Add vissza az életem! - T.C.: Koronavírus

(Nem túl) kedves Koronavírus!
Az utóbbi időben minden és mindenki elől nagyon ügyesen elloptad a showt. "Rólad szólnak a hírek, veled van tele a sajtó..". Én most nem rólad, hanem hozzád szólok.

photo-1526137761158-7168ea98ed97.jpg

Ülök itt a szobám közepén és próbálom összeszedni a szavakat, de nem megy könnyen, túl nagy a csönd. Mintha lassan mindent felzabálna ez az átkozott némaság.
Szeretném ha tudnád, értem mi célod ezzel az egésszel, de elég drasztikus módot választottál, hogy elérd ezt! Lelassulni ebben a rohanó világban, az egyik legnagyobb kihívás számunkra, de tudom, a legszükségesebb is néha. 
Sok mindent átértékeltem mióta itt vagy és tarolsz, átírod a jelent, megváltoztatod a jövőt, felforgatsz mindent, pusztítasz és közben mégis tanítasz minket. Tanítasz arra, hogy mi a mérték, és hogy mi az érték az életünkben, meg arra, mi a hiány.

Tessék, itt van 10 dolog, ami a legjobban hiányzik mióta elszakítottad őket tőlem, és a helyükbe léptél.

1. A tavaszi vidám gyerek zsivaj a parkból, szombat délután.

2. Az év első fagyija, a rügyezi fák között sétálva.

3. Spontán leszaladni a boltba, ha kimaradt a kosárból a tojás.

4. A barátaim ölelése és személyes jelenléte, és a hétvégi közös társasozások.

5. A borgőzös péntek esték.

6. A nagy családi ebédek, mikor hatan-heten egy asztalnál, mindenki habzsol, a szokásos családi feszkós témákat meg idétlen poénokkal ütjük el.

7. A velem szembejövő ember tekintete, amit most nyomasztó maszk takar.

8. A felszabadult sport a szabadban, mikor még nem kellett annyit lamentálni, vajon egyedül kimenni, valami kietlen helyre ér-e, vagy az is veszélyes?

9. A szürke hétköznapi rutin, ami sokszor untat de mégis biztonságot ad.

10. A régi életem, amiben még nem voltál jelen.

Bár lehet, mindez téged kicsit sem érdekel, azért mégis közlöm; Megtanultam a leckét, ezután még a nyomott hétfő reggeleket és az uncsi szerda délutánokat is jobban megbecsülöm majd ígérem, csak tűnj már el végre, de tényleg!

Lezárom a laptopot, felállok és kinyújtózom. A zaj most sem lett nagyobb mint ezelőtt egy órával. De belül talán mintha valamivel  tisztább lenne a csend. 

Címkék: Novella