Objektív filmajánló a nagy otthonmaradások idejére

Objektív, mert nemtől, beállítottságtól vagy bármi mástól függetlenül, ezeket mindenkinek érdemes megnéznie.

photo-1521967906867-14ec9d64bee8.jpg

 

Akármi miatt is legyünk bezártságra ítélve, az egyik legjobb időtöltés a sütés-főzés, olvasás mellett, ráfagyni egy izgalmas sorozatra, ami egyik percről a másikra beszippant és nem ereszt. A következő toplistát azok figyelmébe ajánlom, akik valami valódira vágynak a sok romkom és sci fi után szabadon.

3. Last man on earth (Az utolsó ember a Földön)
Ha valaki nevetni vágyna, (jelen esetben különösképp fontos lenne..) az ezen a sorozaton bátran teheti. A történet ott kezdődik, hogy az emberiség egésze kihalt és egyetlen ember maradt a Földön, aki a megmaradt romokon keresi boldogulását. Van ebben valami nyomasztó, de a jól ismert fekete humor pont az ilyen aggasztó helyzetekből képes csodát teremteni. Na ha itt nagy csodára vagy átütő üzenetre nem is, de rengeteg elvont, ám mégis szórakoztató karakterre és történésre garantáltan számíthatunk. 

2. Black mirror (Fekete tükör)
A sztori a nem is olyan távoli jövőben játszódik szinte minden különálló történet esetében. A sok egymástól független elbeszélés mindegyikének fontos üzenete van, amin nem árt elgondolkodni. Néha kicsit felkavaró, olykor nagyon drasztikus, de mindig sokkolóan valódi amit látunk, még ha sokszor nem is hinnénk. Az utópisztikus jövőkép hívők nem feltétlenül fogják díjazni a csattanókat a részek végén, de talán nekik is ideje észbe kapni; tényleg errefelé tartunk! Az átfogó nagy igazság, hogy nem a fejlett tudomány a bűnös, hanem, mi emberek.

1. Évek alatt (Years and years)
Nálam ezt a best, szóval nehéz nem elfogultan írni, de azért megpróbálok semleges maradni, már csak a cikk címére való tekintettel. :) Mindenkinek ajánlom, aki képbe akar lenni azzal, ami körülöttünk történik, a jelenünkkel az itt és most-tal. Annyira hátborzongatóan valóságos a történet, az események, és a karakterek is olyan igaziak, hogy nem győzzük ingatni a fejünket miközben azt szajkózzuk: "baszus, és tényleg...". Hogy miben rejlik mégis az ereje ha egész egyszerűen a jelenről szól? Pont ebben; hogy úgy szól a jelenről, ahogy eddig soha más sorozat nem szólt, fájón őszintén. És nem mellesleg Emma Thompson alakítása valami zseniális! Hátborzongatóan hiteles.

Szóval miután megsült a kenyér, ragyog a ház és újraolvastuk kedvenc könyveinket, sorozat maratonra fel! Mire mindhármat ledaráljuk, talán vége lesz ennek a rémálomnak, ami épp körülöttünk zajlik.
P.S.: Jó tanács; A sok dermesztően valósághű alkotás mellett azért ne felejtsünk el néha lepörgetni 1-2 Jóbarátok, vagy Agymenők részt sem! :)