Kreatív Karácsony- Saját készítésű Ajándékötletek

Egyre inkább közeledik a Karácsony, ha idén kicsit kreatívabb meglepetések után néznénk, akkor épp itt az ideje, hogy kinézzük a számunka leginkább tetsző ötleteket és elkezdjük szépen lassan megvalósítani őket. Íme pár sajátkészítésű ajándékötlet, amikkel tuti, hogy bárkit levehetünk a lábáról, legyen szó barátokról, kollegákról, rokonokról.

1. Az egyik legalapvetőbb alapanyag, amit beszerezni és amivel bánni is nagyon egyszerű az, a jól ismert befőttesüveg, vagy a kreatív boltokban is könnyedén található üvegcsék, üvegdobozkák. Ezzel aztán kísérletezgethetünk a különböző üvegfestékekkel, szalagokkal, masnikkal és itt van pár egyszerű de nagyszerű ötlet is a legötletesebb kihasználásukra:

1.jpg

 Egy kevés só, műhó, egy-két szebb toboz és csipke és kész is a meseszép karácsonyi mécses. Ezzel tényleg bárkit lenyűgözhetsz!

 

 

2.jpg

Lányoknak, nővéreknek, húgoknak, barátnőknek rendkívül ötletes és vicces az igényesen elrendezett sminkcuccok ajándékozása, üvegbe zárva, masnival díszítve.

 

 

 

3.jpg

Ez a fajta felhasználása az üvegnek akár karácsonyi dekorációként is megállja helyét az ünnepi asztalnál. Nincs is másra szükség mint egy üres boros üvegre, és egy szépen világító karácsonyi dekor fényre.

2. Sajátkészítésű ajándék kapcsán mi más juthatna még eszünkbe, ha nem a karácsonyfadísz? Ez a klasszikus, mindig jól bevált egyszerű de nagyszerű ötlet is többféleképpen kivitelezhető lehet:

 

 

4.jpg

A fényképes gömbdísz ötlete szintén egy olyan tipikus mosolyra fakasztó ajándékötlet, aminek szinte mindenki örül. Egy szétpattintható műanyag gömbdísz és egy méretre nyomtatott fotón kívül nincs is másra szükségünk!

 

 

5.jpg

Ez a fajta ajándék, főleg a kisgyerekes családoknál működhet jól, viszont ahol van egy 5-6 évnél fiatalabb családtag, ott mindenképp jó lehet bevetni, nagyik, és nagynénik nagy kedvence lehet a kézlenyomatos karácsonyfafüggő! :)

 

 

6.jpg

Ehhez a meglepetéshez, sem lesz többre szükségünk mint pár egyszerűen beszerezhető alapanyagra. Pattintható műanyaggömb, kakaópor, pillecukor és egy kis csillám. Kész is a színes karácsonyi dísz.

 

3. Összeállításom harmadik típusa a sokak által kedvel karácsonyi sütemény ajándékok csoportja:

7.jpg

8.jpg

Íme a minden évben "elsütött" mégis megunhatatlan mézeskalács, mellyel újra és újra kísérletezgethetünk, a meglepetés gazdájának személyiségétől függően, a díszítéstől az ízesítésig bármiben.

 

 

9.jpg

A karácsonyi csoki roppancs, egy Amerikában klasszikusnak számító ünnepi desszert, melyet szintén adhatunk díszdobozban, ünnepi csomagolásban szinte bárkinek, a hatás garantáltan nem marad el!

 

 

10.jpg

A keksz golyócskákból készült hóember fej süti lehetne akár az idei év slágere is. Nincs más dolgunk vele mint a kekszmorzsa és a krémsajt keverékéből készült beízesített masszát fehér csokiba, vagy tojásfehérjés cukros habba mártani és díszíteni, díszíteni, díszíteni! :)

Remélem sikerült pár egyszerű de annál ötletesebb karácsonyi ajándéktippel szolgálni nektek, melyekkel bárkit meglephettek az elkövetkezendő napokban! Jó szórakozást és sok sikert ezek elkészítéshez! :)

FORRÁS: PINTEREST

Címkék: Aktuális