A Reszkessetek betörők 5 alapigazsága

Persze, hogy mindenki számára ismert és klasszikus filmről beszélünk, ha az 1990-ben bemutatott Home alone című családi vígjátékot említjük. A kis Kevin története sokunk arcára csalt mosolyt és némelyik jelentben könnyeket. Ám a szórakoztató családi vígjátékban rengeteg örök életű igazság rejtőzik, amiket lehet eddig észre sem vettünk, vagy csak szimplán átsiklottunk felette, ám egy ilyen félelmetes időszakban, az ünnep előtt nem sokkal, szükségünk van egy kis mosolyra, így ennek érdekében én örömmel gyűjtöttem ki ezeket.

5. A karácsonyi forgatag közepette, sokkal nagyobb az esély, arra, hogy szem elől tévesztjük az igazán fontos dolgokat. A nagy hajtásban nagyobb az esély arra is, hogy megbántsuk azokat, akiket szeretünk és olyat mondjunk vagy tegyünk, ami később nem visszafordítható. Persze nagyrészt lehiggadunk és kibékülünk szeretteinkkel, de sokszor akár évekig elhúzódó konfliktus is kialakulhat az ünnepi asztal mellett ülve. Emlékszünk még a sószóró öreg bácsi történetére? Sok évbe tellett mire újra a fiával karácsonyozhatott, mindezt egy buta összezördülés végett. Jó ilyenkor odafigyelni másokra és sok-sok mély levegővétel után elszámolni 10-ig mielőtt bárkit megbántanánk.

4. Egy 8 éves kisgyerek is tud éretten gondolkodni, viselkedni, bevásárolni és őrizni a házat... :) Sokszor nem vesszük elég komolyan gyermekeink, testvéreink szavát, mondván, hogy "még gyerek!". Ezzel szemben legtöbbször az ő éleslátásuk és okos megnyilvánulásaik sokkalta hitelesebbek, mint némelyik felnőtté. Igyekezzünk figyelni a "kicsikre" is, sokkal többet tanulhatunk tőlük, mint azt gondolnánk.

3. A dolgok amiket óvunk a bajoktól, az érzések, amiket nem mondunk ki, szívünk ha elzárva tartjuk mások elől mit sem ér, mit sem érnek. A jól ismert galambos-néni története és Kevin görkorcsolyás anekdotája az egyik legszívhezszólóbb részként ivódott rengeteg ember emlékezetébe. Fontos, hogy éljünk a mának, használjuk ki azt, amit az élettől kapunk! Még időben tudjunk szeretni és megnyílni mások előtt, különben kinőjük azt a görkorcsolyát és örök életében fent porosodhat a padláson.

2. A családi ellenszenvek, a szülő-gyerek vagy a testvérek közötti harcok egyetlen elfogadható kimenetele a békülés. Mondhatunk vagy tehetünk bármit, az anyukánk tűzön-vízen át fog kajtatni, ha épségünkről, biztonságunkról lesz szó. Pont, úgy, ahogy Kevin mamája száguldott haza egyik kontinensről a másikra kisfiához. Az ezelőtti nagy veszekedés hordereje rögtön milliméternyire zsugorodott, mikor rájött, hogy mekkora hibát is követett el. Legyen bár teljesen különböző szeretteink nézőpontja, a hozzájuk fűződő kapocs törhetetlen és semmi nem foghat rajta,

1. A szeretet ünnepe a remény és a csodák ünnepe is. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy Kevin épségben megúszta még a második részben okozott new york-i galibát is, sőt még a mamáját is megtalálta az este végére. Ha ráfogjuk, hogy mindez csupán film, akkor elárulom, hogy maga a stáb is megdöbbent milyen csoda folytán kezdett el esni az első rész záró jelenetén a hónapok óta várva várt hó. Csodák igenis vannak, csak észre kell vennünk őket! Ehhez sok erő, bátorság és mindenek felett hit szükséges! Ezekhez kívánok mindenki számára kitartást és gyönyörű decembert!

BONUS: A humor minden élethelyzetben olyan pluszt ad, ami nélkül elviselhetetlen lenne az élet. Mindig szükségünk van nevetésre, ahhoz, hogy át tudjuk vészelni a nehezebb időszakokat. Jelen esetben is fontos, hogy próbáljunk meg a világban történt borzalmak ellenére pozitívak maradni, hiszen minél többen gondolkodunk így annál nagyobb az esély egy szebb és jobb jövőre! Közhelynek tűnik, sőt mi több az is, de nagy az igazság tartalma, hisz "A nevetés gyógyír mindenre!"