...És mi lesz ha nem szeretnek?

Sajnos tipikus probléma, mikor a pár hónap tömény boldogság után eljön a szülőkkel való megismerkedés pillanata. Itt aztán kétfelé ágazhat az út. Most beszéljünk a kevésbé jó kilátásokkal kecsegtetőről, mikor választottunk szülei nem úgy néznek ránk, ahogy mi azt vártuk volna...

Mit lehet ilyenkor tenni? Megvolt a közös ebéd, az együtt töltött családi-nap, aztán megy a susmus, hogy "biztos ez a kislány lesz az Pistikém?". És innentől kezdve, elindul a lavina... Tudatosan benyalni magad ugyanis nem lehet. A kezdeti türelem, amivel fogadhatod ezt a fajta hozzáállást bőven a maximum, amit kihozhatsz a helyzetből. Alapból már ott elvérzik a dolog, hogyha bármelyik szülő azon a szinten ragad, hogy még mindig ennyire befolyásolni akarja gyermekét akkor nincs miről beszélni. Egy ilyen anyós vagy após jelölt nem éri meg a küzdelmet. Persze, ha csak kezdetleges félreértésen alapszik a dolog, akkor még működhet. Ebben az esetben, csak tedd ki az elakadás jelzőt és igyekezz, minél előbb tisztázni a dolgot. Igen, azt hiszem mindenek előtt, a sokadik "nemtetszik" kinyilvánítása után nyíltan vállald fel, hogy téged ez bánt és érdeklődj, hogy mi lehet a probléma! Itt már látni lehet, hogy van-e olyan érzelmi intelligenciával rendelkező az anyós/após jelölt, hogy nyitott lesz rád és a kényes szituációra, amibe te magadtól mész bele.  Ha igen, akkor már eldőlt a dolog, és innentől kezdve nagy rá az esély, hogy nyerni fogsz de ha nem.... Akkor jön, hogy megtanulj kizárni.

Fontos említést tenni róla, hogy fiúgyermek esetében nyílt titok, hogy bizony gyakran az édesanyák a hunyók, ők, akik nehezen veszik ha felnő a kicsi fiúk. Nyilván ez a lányos apukáknál is így van, ha a kis hercegnőről van szó, de, hogy témánál maradjunk beszéljünk arról, mi okozhatja az anyós jelöltek ellenszenvét, ha nem is kimondottan a személyiséged az, ami bántja. Hanem mondjuk az, hogy vagy. Teszem azt, semmi konkrét érve nincsen ellened, egy kedves, aranyos lány vagy, de mivel a fia életében innentől kezdve nem ő lesz az első, elkattan valami a fejében és nehezen megy innentől kezdve a tolerancia. Ha egy szülő komolyodni látja gyermeke kapcsolatát, mindig beindul a vészfék, az, hogy ki mennyire erőteljesen ráncigálja azt, az jellemtől, természettől függhet. Ha arról van szó, hogy egy fiús anyuka küzd leendő menye ellen, annak az utánozhatatlan fiához fűződő szerelemnek a veszélyeztetettségétől fél, amit soha senki nem adhat vissza neki. És úgy gondolja, hogy ezt Te veszed el tőle. Innentől kezdve valahol még meg is lehet érteni, mi az, ami bántja, de azt azért nem szabad hagyni, hogy a fejetekre nőjön az a probléma, amivel végtére is neki kell megküzdenie.

 

 

Egy kapcsolat ugyanis nem anyuról meg apuról szól, hanem rólad és a partneredről! Egy darabig persze lehet próbálkozni, hogy megszerettesd magad, hogy tisztázd, amit tisztázni kell, de hogy erre az egészre már a kapcsolatotokból is rámenjen bármi, annyit nem ér meg a dolog, hiszen nem az anyósoddal készülsz együtt élni! Tartsd tehát észbe, hogy nem az az elsődleges cél, hogy a párod családja elfogadjon. Nyilván fontos része a közös életeteknek, de nem minden áron! Van az a pont ugyanis, ahol meg kell állni és hagyni, hogy kiforrja magát a dolog. Az idő, ami titeket igazol majd, a tettek és a megfelelő hozzáállás elég kell, hogy legyen, ahhoz, hogy lássák milyen boldog melletted a fiújuk, aki valamilyen oknál fogva igenis Téged választott! A partnered hozzáállás természetesen nagyon is mérvadó egy ilyen kellemetlen de annál fontosabb témánál. Azt viszont sose felejtsd el, hogy ez nem csupán neked, de neki is nagy megpróbáltatás és helyén kezelni csak úgy fogja tudni, ha benned is megvan a hajlandóság. Tehát mindkettőtök részéről nyitottan kell kezelni a helyzetet.

Egy szó mint száz, lányok ezreinek rémálma, hogy nem a legjobb vélemény alakul róluk ki a leendő családjuk szemében. Hogy ez ellen tenni mit lehet, azt pontokba szedni és gyakorlatias utasításokkal előírni nem lehet! Nyitottság, rugalmasság, kitartás és őszinteség! Ha mindez megvan benned és így állsz a problémához, akkor azt hiszem semmi sem lehetetlen és minden csak idő kérdése. Azt pedig ne felejtsd el, hogy a kapcsolatotok csak rólatok szól! Minderről első körben a kedveseddel kell beszélned, hogy aztán közös erővel tehessetek a dolgokért.

FACEBOOK: Rúzsfolt Blog