Egészséges életmód - A gazdagok sportja?

 Csattogtatják itt, hogy az egészséges életmód csupán választás és elhatározás kérdése, nem kifogás az anyagi vonatkozás. Nos készítettem már egy összehasonlítást, hogy a gyakorlatban végülis mennyi az annyi. Egyébként nem lepődtem meg... 

img_20200213_091735.jpg

Egy átlagos napból indultam ki; reggeli, tízórai, ebéd, vacsora. Az volt a lényeg, hogy mindkét típusnál ugyanazt az ételt vegyem alapul, csak nyilván a diétás verzióban a lehetséges alternatívákkal helyettesítve az alapanyagokat.

Íme, hogy alakult:

img_20200213_090951.jpg

Majdnem a duplája az egészségtudatos verzió a normál verzíónak. Igyekeztem nem direkt ferdíteni, és a legdrágább vs. a legolcsóbb opciókat számba venni, mert jó magam is valahol a két irány között vergődöm és nem célom a teljes lelombozás. Próbálom baráti árakon megszerezni a kényes élelmiszerek egészséges életmódba illeszthető variációját és sok mindent inkább zöldséggel, gyümölccsel pótolni, mert hát abból egy áron fut egészségesen és átlagosan élőnek is az árfolyam (haha).

Viszont az merő hazugság, hogy nem drágább a tudatos étkezés ára. Ezt leszögezhetjük. 

És csak, hogy lássuk összefoglalva, nagyvonalakba is, hogy egy kezdő diétázónak mit és mennyiért kell beszereznie, íme egy összesített lista a fontosabb élelmiszerekről.

img_20200213_094325.jpg

 Ahogy a mellékelt ábra mutatja, nem egy-két ezres különbségről van szó havi szinten. Persze ez nem azt jelenti, hogy 1-2 ügyes praktikával ne lehetne megoldani az odafigyelést a táplálkozásunkra, hisz már vannak egész jól működő liszt és rostkeverékek, amikből fele annyi is elég 1-2 adag ételhez mint sima társából, de alapvetően elmondható, hogy nagy ámítás az, hogy semmi nem fog meglátszódni, hónap végén a diétánk miatt, karcsúsodás szempontjából.... A pénztárcánkon is. 

Címkék: Aktuális